Kies jij voor 100% of 200% online?

Post and hire met onze bouwsteen 100% online85

Zelfs op de allergaafste, meest interessante of best betaalde vacature wordt pas gesolliciteerd als men weet dat die vacature ook bestaat. Daarom begint elk MKB Recruitment-proces bij YME Projects bij het begin: het publiceren van de vacature. En omdat het publiceren in het plaatselijke sufferdje, van deur tot deur flyeren of het vermelden in een kettingbrief vast niet het gewenste effect hebben, richten wij onze pijlen op het wereldwijde web. Dat doen we met succes: het afgelopen jaar hebben we 85 % van de vacatures succesvol ingevuld door post and pray (aangevuld met searchen).

Zo werkt het onze bouwsteen 100% online

stappenplan

Nadat er een vacatureintake door onze recruiter heeft plaatsgevonden, (her) schrijft een gespecialiseerde vacaturetekstschrijver de vacaturetekst en optimaliseert de tekst voor zoekmachines. Zodra jij een ‘go’ geeft op die vacaturetekst gaan we de lucht in. Al binnen 48 uur, want we houden graag de vaart er in. Met gespannen boog brengen we de vacature (maximaal 8 weken) doeltreffend onder de aandacht via:

25-square25 vacaturebanken (maximaal)

waaronder Monsterboard.nl, Linkedin en (gratis) jobboards. En omdat we onze jobcredits/posities op jobboards grootschalig inkopen, profiteren we van een inkoopvoordeel. Als je MKB Recruitment aan YME Projects uitbesteedt, profiteer je daar van mee. Niet alleen dat, ook werken we hiervoor samen met een specialist, die precies weet hoe en waar welke vacature het best tot zijn recht komt.


display-squarede YME Projects-vacaturepagina

Op de YME Projects vacaturepagina  en de Finders-vacaturepagina (onze business partner) ontvangen we maandelijks meer dan 11.500 bezoekers. Dat betekent dat ook jouw vacature elke maand door meer dan 11.000 geïnteresseerden bekeken kan worden.


facebook-squareFacebook

Elke week creëren we een nieuwe post, met een passende cartoon, zodat jouw vacature ook via Facebook volop gedeeld én geliked kan worden.


linkedinLinkedIn

Statusupdates van onze recruiters, carrière-discussies in meerdere, relevante LinkedIn-groepen, showcasepagina’s, bijdrages: we benutten alle (gratis) mogelijkheden die Linkedin biedt.


twitterTwitter

In 140 characters brengen we -elke week opnieuw- je vacature onder de aandacht van onze >6.500 volgers. En die retweeten en promoten de vacature weer onder hun volgers. En zij weer onder die van hen. En het sneeuwbaleffect doet z’n werk.


pinterestPinterest

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dus ook het YME Projects-jobboard van Pinterest zetten we in, om het bereik van je vacature te vergroten.


googleplus-squareGoogle+

Google+ is het sociale medium van dé grootste zoekmachine ter wereld. Alleen daarom al genoeg reden om je vacature daar te posten. Weet Google meteen dat je vacature bestaat en kunnen onze volgers je vacature ook bewonderen.


partners-squareDiverse partner- sites

Samen staan we sterk. Dat is zo’n beetje wel het YME Projects-motto dus kan deze hier niet achterblijven. Jouw vacature wordt op de websites van een aantal van onze business partners geplaatst. Denk hierbij aan Finders en relevante Facebook groepen van Brockmeyer.

En er kan méér met onze bouwsteen 200% online

Bovenstaande acties ondernemen we als je de standaard bouwsteen 100% online afneemt. Maar soms heeft een vacature nét even meer nodig dan 100%. Bijvoorbeeld als het gaat om een zeer specialistische vacature of om een vacature met een andere moeilijkheidsgraad, zoals een doelgroep die moeilijk in beweging is te krijgen of bij sterke concurrentie van andere werkgevers. Op zo’n moment kies je voor 200% online: deze bouwsteen heeft dezelfde inhoud als de bouwsteen 100% online, plús een tailor made wervingsadvies dat wordt verstrekt door een jobmarketingbureau. Op basis van benchmarking bekijken specialisten waar je doelgroep online (of soms zelfs offline) het best bereikbaar is. Denk bijvoorbeeld aan niche-jobboards of vakmedia. Bij keuze voor werving via de betreffende betaalde kanalen, profiteer je ook hier van ons inkoopvoordeel.

Naast de bouwsteen 100% en 200% online kun je ook een vacaturevideo inzetten om extra exposure voor je vacature te genereren. Want wist je dat een bericht met een video meer views én een hogere interactie oplevert dan een bericht met alleen tekst? In samenwerking met een specialist op het gebied van videocreatie creëren wij jouw dynamische vacaturevideo en zorgen dat deze op YouTube, Wistia, Baaninbeeld.nl en Vimeo wordt gepubliceerd. Ben je benieuwd hoe zo’n vacaturevideo eruitziet? Klik hier om een voorbeeldvideo te bewonderen.

 < Yes take me back to MKB Recruitment