Zo vind je de paarse koe tussen je kandidaten

Zo vind je de paarse koe tussen je kandidaten

Bijzondere functies vragen nou eenmaal om bijzondere kandidaten. Je weet wel, kandidaten die eruit springen als een paarse koe langs de weg. Maar hoe en waar vind je deze opmerkelijke kandidaten? En hoe bereik je ze? Tip van YME Projects: kijk eens naar de kandidaten met een niet-traditionele werkervaring!

 

 

Bijzondere levenservaring

De paarse koe wordt anders bekeken dan de standaard zwart-witte koe. Ze maakt andere dingen mee, wordt in een ander hokje gestopt, ontwikkelt zich op een andere manier en er wordt vaak ook wat anders van haar verwacht. Kortom: de paarse koeien hebben perspectieven en levenservaringen die andere koeien waarschijnlijk niet hebben.

Als we dit vertalen naar de mens, dan kan het bijvoorbeeld zo zijn dat de desbetreffende kandidaat vroeger topsporter is geweest en nu, na zijn/haar hoogtepunt te hebben bereikt, naarstig op zoek is naar een ‘normale’ baan. De topsporter heeft doorgaans geen ellenlang cv waar diverse genoten opleidingen op staan, laat staan een decennia aan ervaring in de door jou gewenste branche. Maar waarom zou je hem of haar direct afstrepen? Wellicht beschikt de paarse koe niet over de gewenste vakkennis, het kan echter heel goed zo zijn dat ze specifieke vaardigheden meebrengen waar je ‘u’ tegen zegt.

Unieke vaardigheden

Goed om te weten: technische skills zijn vaak vrij makkelijk aan te leren. Kan de paarse koe die tegenover je zit niet overweg met Excel of heeft hij/zij nog nooit een ‘Intranet’ in de wei gezien, geen paniek! Ja, het kost wellicht wat meer tijd om hem/haar volledig in te werken, maar believe us: dan heb je ook wat. De eerdergenoemde sporter brengt vaak een rugzak vol motivatie met zich mee, ze gaan immers áltijd voor goud. Doorzettingsvermogen, vastberadenheid, out of the box denken; de paarse koe heeft het allemaal. En deze unieke vaardigheden kan jij zéker in jouw bedrijf gebruiken.

‘Maar ik wil iemand met werkervaring’

We get it, iemand volledig inwerken en wegwijs maken binnen het bedrijf is niet de allerleukste taak. Het kost vaak veel energie en daarom wordt er doorgaans gekozen voor een kandidaat met in ieder geval een paar jaar ervaring. Maar heb je er weleens over nagedacht wat de voordelen van zo’n starter zijn? Ze zijn vaak jong, hebben nieuwe kennis en kijken anders tegen de dingen aan.

Dit geldt óók voor de paarse koe – al zijn ze niet per sé altijd piepjong. Met een paarse koe haal je iemand in huis die jouw bedrijf werkelijk een andere richting op kan brengen. Een paar van die paarse graseters op de werkvloer doen het bedrijf alleen maar goed!

Overtuigd? Dan rest je nog maar één ding: vind die paarse koe! Dat kan zo’n oud-topsporter zijn, maar ook iemand die na een politieke of andere carrière een bewuste switch maakt. Geef je specifiek in je vacaturetekst aan dat werkervaring niet vereist is, dan kan je geheid een paar interessante reacties verwachten. Want eerlijk is eerlijk: staat er ergens ‘minstens 5 jaar werkervaring’, dan zal de gepensioneerde topsporter, met 0,0 ervaring, direct afhaken.

Liever een beetje hulp? Onze professionele interim recruiters zoeken graag met je mee.