Vacaturetekst schrijven? Dit zijn de absolute dont’s!

Vacaturetekst schrijven? Dit zijn de absolute dont’s!

Gokje: je wil de beste kandidaat voor jouw openstaande functie vinden. Toch? Dan is naast een sterk employer brand nog een ding van essentieel belang: een steengoede vacaturetekst. Niet zo eentje die je altijd en overal al tegenkomt, maar een écht unieke tekst waar je de aandacht mee trekt. Bij de juiste doelgroep welteverstaan. En om tot zo’n tekst te komen, zijn er een paar dingen not done. Succes met schrijven!

 

Vergeet de clichés!

We zeiden het al; om de juiste kandidaat te vinden wil je niet met een dertien-in-één-dozijn tekst op de proppen komen. Het moet stralen en net even ‘anders dan anders’ zijn. Vermijd dus hoe dan ook de veelgebruikte clichés. Denk bijvoorbeeld aan woorden als proactief, flexibel of dynamisch. Wát zeg je hier nou precies mee? En zijn deze loze termen überhaupt wel van toegevoegde waarde voor jouw vacaturetekst? Het antwoord hierop is simpel: nee. Deze veel te vaak ingezette woorden zijn slechts open deuren en vertellen niets concreets over de vacature zelf. Ze leiden wel tot nietszeggende motivatiebrieven…

De motivatiebrief die je NIET wil ontvangen: “Ik heb geen flauw idee wat de functie precies inhoudt, maar ik ben absoluut een flexibele doorzetter dus zoek niet verder!”

Andere zogenoemde ‘buzzwoorden’ die je maar beter kunt vermijden:

  • Gespecialiseerd
  • Gemotiveerd
  • Toegewijd
  • Analytisch
  • Innovatief
  • Succesvol
  • Hands-on
  • 9-tot-5
  • Visie

Bron: https://www.werf-en.nl/enthousiast-en-flexibel-personeel-gezocht/

Me, myself and I

Denk in de vacaturetekst niet aan jezelf, maar aan de potentiële kandidaten. All the time. Want dát is de doelgroep die je wil bereiken. Heb het daarom in je vacaturetekst niet continu over het bedrijf, wat jullie kunnen bieden en wat voor persoon jullie zoeken. Doe je dat wel, dan haken potentiële kandidaten al gauw af omdat ze de ‘what’s in it for me’ missen. Leg de focus van de tekst liever op dingen als de arbeidsvoorwaarden, onkosten- en onregelmatigheidsvergoedingen, de eventuele mogelijkheid tot een vast contract en de pensioensregeling.

Lange lappen tekst

Oei, nee… Daar houden we niet van. Kandidaten zien je vacature waarschijnlijk online en nemen maar een paar seconden om je vacature te scannen. Wil je direct de spijker op de kop slaan? Vervang de lange lap tekst dan voor een overzichtelijk stuk met tussenkopjes, beeldmateriaal, quotes en video’s. Op die manier trek je direct bij de vacaturetekst al de aandacht, want eerlijk is eerlijk: lange lappen tekst zijn bij veel bedrijven nog steeds de normaalste gang van zaken dus hier kan je zeker in opvallen.

Zoek jij een AWESOME kandidaat – en snel een beetje? Schrijf dan een bondige vacaturetekst zonder clichés en mét de ‘what’s in it for me’ (voor de kandidaat). Beetje hulp nodig? Wij helpen je graag met het schrijven van een goede vacaturetekst!