Razendsnel cv’s beoordelen

Razendsnel cv’s beoordelen

Geloof jij dat recruiters met een cv voor de neus in slechts 6 seconden bepalen of iemand wel of niet geschikt is voor de job? No way José! Maar dat het snel kán, dat is zeker waar. De sleutel tot succes? Wees kritisch, meedogenloos én realistisch. Met andere woorden: zoek je een ervaren en professionele teammanager die al vaker in soortgelijke organisaties – en op soortgelijke functies – heeft gewerkt, dan kan je alle groentjes die net van school komen alvast opzij leggen. Meer tips om razendsnel een cv te beoordelen? Check it out!

 

Wat heeft de sollicitant in zijn of haar mars?

Waar is hij/zij goed in? Oftewel: vaardigheden! Het is verstandig om hier als eerste naar te kijken. Sla het stuk over naam, geboortejaar en woonplaats over en kijk direct naar de skills waar de sollicitant over beschikt. Een beetje sollicitant maakt voor iedere functie waar hij/zij op solliciteert een apart kopje met vaardigheden die aansluiten bij de desbetreffende functie. Werp daarna een korte blik op de carrière van de sollicitant en bekijk of de aangegeven vaardigheden hierin terugkomen.

Huidige situatie

Very important stuff: wat doet de sollicitant nú? Bij wie is hij/zij in dienst en hoe lang al? Dit zegt vaak meer over de persoon dan een overzicht van alle afgeronde opleidingen, cursussen en andere behaalde papiertjes; want hoe wordt al deze kennis ingezet? Als de persoon in kwestie al jaren een goede functie bij de concurrent heeft, dan kan het wellicht een interessante toevoeging zijn voor jouw bedrijf.

It’s all about the keywords!

Zoek je iemand voor een IT-gerelateerde functie, zoals Cloud Engineer, kijk dan of je keywords op het cv terugvindt die hiermee te maken hebben. Cloud, AWS, DevOps, Agile… En denk ook aan een overzicht van alle software waar de sollicitant mee kan werken; als hij/zij een beetje verstandig is wordt dat sowieso wel ergens genoemd. Voor jou fijn, want je komt dit soort keywords vaak al snel tegen, zonder het hele cv door te hoeven lezen.

Persoonlijkheid inschatten via cv

Een cv is in feite niet meer dan een overzicht van wat iemand in zijn of haar leven heeft gedaan. Het is een tool waarmee je kan inschatten of een kandidaat wel of niet voldoet aan de echte, harde eisen van jouw openstaande functie. Iemand door en door leren kennen, doe je nu eenmaal niet via een cv. Of wel? Volgens experts kan je sommige onderdelen van het cv gebruiken om iemands persoonlijkheid in te schatten. Met de focus op het woord ‘inschatten’; het blijft altijd een indicatie.

Voorbeeld: kandidaten met een informeel e-mailadres (denk aan lieke_loves_horses@hotmail.com) scoren vaak lager op consciëntieusheid en integriteit. En sollicitanten die ooit lid waren van een studentenvereniging scoren over het algemeen weer laag op neuroticisme en hoog op extraversie. Nice to know!

Snel of niet, wellicht heb je simpelweg helemaal geen   tijd om al die cv’s door te spitten. In dat geval kan je altijd bij YME Projects aankloppen. Ga voor onze bouwsteen Screenen van cv’s en boek flinke tijdswinst door de eerste selectie aan ons over te laten. Je vindt alle bouwstenen hier.